Zonnepanelen installatie

Start vandaag nog met het opwekken van jouw eigen zonne-energie

Is mijn huis geschikt voor zonnepanelen?

Het zelf voorzien in groene energie is tegenwoordig niet meer weg te denken bij nieuwbouwwoningen, vele huishoudens volgen deze trend. Het is niet alleen goed voor het milieu, maar u kunt jaarlijks ook nog eens aardig wat geld besparen. Door te kiezen voor een solar installatie op het dak van uw huis, wekt u niet alleen stroom op voor de zelfvoorziening, u kunt de opbrengsten ook terugleveren aan het energienet.

Ligging van uw dak

Zonnepanelen plaatsen vraagt om nauwkeurigheid en precisie. Wanneer een installatie niet goed is geplaatst of aangesloten kan het zijn dat u niet het maximale rendement uit uw solar installatie haaltq. De hoeveelheid stroom die door de zonnepanelen opgewekt wordt hangt af van verschillende factoren, zoals de liggen van uw dak, de helling en of er schaduw is (dakkapel/boom) . Het ideale dakvlak ligt richting het zuiden. Gezien de zon opkomt in het oosten, en ondergaat in het westen, zal de zuidkant van het dak het meeste licht krijgen. Zonnepanelen die op de noordkant geplaatst worden zullen energie opwekken, maar dat is aanzienlijk minder als de zuidkant.

Ieder dak is geschikt

Het juist plaatsen en monteren van zonnepanelen is erg belangrijk op schuine daken maar ook zeker op platte daken!

Denk daarbij aan de opstelling en de ballast die uw installatie vereist.

Benieuwd naar uw energie besparing?

Hoe gaan wij te werk

Voordat wij starten met de installatie zullen wij eerst een dankinspectie uitvoeren, om te bepalen of er bijzonderheden zijn. Wanneer wij het dak hebben gezien starten wij met het monteren van de onderconstructie. Na het leggen van de juiste kabelroute kunnen uw panelen geplaatst worden.

Terwijl het dakgedeelte word gemonteerd, zal ook worden gestart met het aansluiten van de binnen installatie. Is er bepaald dat uw meterkast niet meer aan de NEN-1010 norm voldoet, dan plaatsen wij voor u een nieuwe meterkast die wel aan deze norm voldoet.

Tenslotte sluiten wij de zonnepanelen aan op het elektriciteitsnet en testen de hele installatie. Onze monteurs vertrekken pas als alles werkt.

Veelgestelde vragen

Liever zelf je zonnepanelen plaatsen?

Wij hebben alvast complete pakketten voor u samengesteld, waarmee u uw eigen installatie kan realiseren. Deze pakketten bevatten de zonnepanelen, omvormer(s) en alle benodigheden om uw eigen solar-installatie te monteren.

Keuring van de installatie

Als u ervoor kiest de garantie te behouden als u zelf uw installatie monteert, bieden wij u een inspectie aan om zo de garantie op het aangekochte product te blijven garanderen.
Een van onze erkende monteurs brengt u een bezoek, en keurt de hele installatie.

Menu