5 Redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen? Wij geven u 5 simpele redenen om voor zonnepanelen te kiezen:

1 – Draag bij aan een beter milieu

Allemaal willen we bijdragen aan een betere toekomst voor onze kinderen, en dus ook voor het milieu. Het wordt ons steeds duidelijker dat we hier zuinig op moeten zijn. Door het gebruik van zonnepanelen verminderd u de CO2-uitstoot en levert u een eigen bijdrage aan een beter milieu. Een duurzame keuze dus!

2 – Bespaar op uw energierekening

Een bijdrage aan een beter milieu is fijn, maar een bijdrage aan een lagere energierekening is ook wenselijk. Onze energierekeningen worden ieder jaar steeds duurder. Zonnepanelen bieden hier een duurzame en spaarzame uitkomst. Door het opwekken van je eigen stroom door middel van zonnepanelen, verminderd u niet alleen de CO2-uitstoot, maar bespaart u ook enorm op de energierekening. Het is natuurlijk een hele investering, maar met een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar, en een minimale levensduur van 25 jaar, bent u voor 18 jaar voorzien van gratis stroom, opgewekt door uw eigen zonne-installatie.

Kort samengevat: u kunt de investering van zonnepanelen 2 tot 3 keer volledig terugverdienen, dat is ook nog eens een flink rendement op uw spaarrekening.

solar-for-you-5-redenen-om-voor-zonnepanelen-te-kiezen-1920

3 – Profiteer van belastingvoordeel

Bij de aanschaf van zonnepanelen kunt u profiteren van belastingvoordeel. Het installeren wordt gezien als een verbetering van uw woning, daarnaast kunt u dit als huiseigenaar opvoeren als aftrekpost. Als particulier komt u in aanmerking voor een btw-vrijstelling bij de aanschaf van zonnepanelen. U kunt ook eens bij uw gemeente informeren naar de mogelijkheden voor een subsidieregeling.

4 – De waarde van uw woning

Met het plaatsen van zonnepanelen op verduurzaamt de woning, waardoor de waarde van uw woning zal stijgen. Het energielabel van uw woning wordt gunstiger en de maandlasten worden verlaagd. Voor potentiële kopers is dit erg aantrekkelijk.

5 – Een constante opbrengst

De zon is een perfecte bron voor energie, zonne energie kan vanzelfsprekend nooit op raken zoals fossiele brandstoffen zoals gas en olie. Er wordt over de hele wereld gigantisch geïnvesteerd in duurzame stroomvoorzieningen. Deze natuurlijke energiebronnen is altijd voor handen, en een geschenk van de natuur. U bent dus iedere dag, zowel in de zomer en de winter verzekerd van energie opbrengst met uw zonne-installatie.

Gerelateerde berichten

Bezoek onze webshop

Menu